Açma Peynirli Börek
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Hamur İşleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Açma Peynirli Börek
Açma Peynirli Börek
2 adet yumurta (1 sarı üzerine)
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Alabildiği kadar un
İçi için:
2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
10-15 dal maydanoz
Araları için:
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
Hamur malzemesi biraraya getirilerek serte yakın bir hamur yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Süre sonunda hamır 8 eşit parçaya ayrılır. Her parça oklavayla tepsi büyüklüğünde açılır. İlk yufka yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Yüzeyine 3 çorba kaşığı eritilmiş margarin ve sıvıyağ karışımı gezdirilir. Üzerine ikinci yufka konur ve 3 kaşık yağ gezdirilir. Bu şekilde 4 kat üst üste konur. Peynirli iç serpilir. Kalan 4 yufkada aynı şekilde yerleştirilir. Kalan yağ ile yumurta sarısı en üste sürülür. Kare kare kesilir. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
2 adet yumurta (1 sarı üzerine)
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Alabildiği kadar un
İçi için:
2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
10-15 dal maydanoz
Araları için:
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
Hamur malzemesi biraraya getirilerek serte yakın bir hamur yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Süre sonunda hamır 8 eşit parçaya ayrılır. Her parça oklavayla tepsi büyüklüğünde açılır. İlk yufka yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Yüzeyine 3 çorba kaşığı eritilmiş margarin ve sıvıyağ karışımı gezdirilir. Üzerine ikinci yufka konur ve 3 kaşık yağ gezdirilir. Bu şekilde 4 kat üst üste konur. Peynirli iç serpilir. Kalan 4 yufkada aynı şekilde yerleştirilir. Kalan yağ ile yumurta sarısı en üste sürülür. Kare kare kesilir. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 51
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Hamur İşleri
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz