Ali Topu Tut
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Genel :: Fıkralar
1 sayfadaki 1 sayfası
Ali Topu Tut
1950 li 60 lı yıllar türkiyenin trakyasında bir pomak köyünün ilkokulu.Derste afacan bir pomak çocuğu öğretmeninin verdiği ödevi yapamayınca öğretmeni 100 kere'' ali topu tut'' diye yazma cezası vermiş.
Türkçeyi ilk okulda öğrenmek zorunda kalan pomak çocuğu saatler sonra hala bitirememiş verilen ödevi.
Öğretmeni oğlum hala neden bitirmedin diye sorduğunda çocuğun cevabı dahada ilginç olmuş.Öğretmenin bu Ali neden hala topu tutmuyorda ben 100 kere yazmaktan kurtulmuyorum.
Not;'' Büyüklerimden dinlediğim kadarıyla hatırladığım hali bu şekilde ,yaşanmış bir hikaye ,paylaşmak istedim''
Türkçeyi ilk okulda öğrenmek zorunda kalan pomak çocuğu saatler sonra hala bitirememiş verilen ödevi.
Öğretmeni oğlum hala neden bitirmedin diye sorduğunda çocuğun cevabı dahada ilginç olmuş.Öğretmenin bu Ali neden hala topu tutmuyorda ben 100 kere yazmaktan kurtulmuyorum.
Not;'' Büyüklerimden dinlediğim kadarıyla hatırladığım hali bu şekilde ,yaşanmış bir hikaye ,paylaşmak istedim''
pomaklar.com- Admin
-
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Character sheet
Blog: test -
Geri: Ali Topu Tut
akıllıca bir cevap.,pomaklar sorgulamayı bildiği sürece pomak kalmaya devam edeceklerdir.
Misafir- Misafir
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Genel :: Fıkralar
1 sayfadaki 1 sayfası