Brakana Baklava
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Tatlılar
1 sayfadaki 1 sayfası
Brakana Baklava

Malzemeler:
250gr tereyag
3 su bardagi un
1 kahve fincani sut
3 yumurta
1 cay kasigi karbonat
Serbeti
3 bardak seker
2 bardak su
Yapılışı:
250 gr terayağ bir tencerede biraz pembelesinceye kadar eritilir.
Sonra bu eritilmis yagin içine 3 su bardağı kadar un koyuyulur ve ateş kapatilarak unla yag karıştırilip sohumaya birakilir.
Karisim soğuduktan sonra içine 1 kahve fincanı süt,3 yumurta (ama 2 sinin sarısı birini bütün ) bir çaykaşığı silme karbonat koyuyulur, eğer hamur yumuşak olursa az birsey daha un ilave edilebilir.
Elde edilen hamura yuvarlak kurabiye şekli verilir,ve tam ortasi parmakla bastirilip az cukurlasmasi saglanir.Firina atilir ve pisirilir.Gözle, pisme orani ayarlanabilir,hafif kahverengilesmeye basladiginda pisme islemi bitmis demektir.
Serbeti icin 3 bardak şeker, 2 bardak su karisimi ile yapilir,önemli olan baklava sicakken yine sicak serbetle haslanmasidir.Baklava firindan ciktigi zaman henuz sicak iken , hazirlanan sicak serbet baklavanin uzerine dökulur.
Serbete az miktarda limon suyu da eklenmesi faydali olur....
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 51
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test -
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Tatlılar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz