GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

Join the forum, it's quick and easy

GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KUPRİVA

3 posters

Aşağa gitmek

default KUPRİVA

Mesaj tarafından pomakalev Salı Mart 02, 2010 8:20 am

ISIRGAN OTUNDAN YAPILIYO BABAANNEM YAPARDI AMA NASIL YAPILDIĞINI BİLMİYORUM
pomakalev
pomakalev
Yeni Üye
Yeni Üye

Kadın
Mesaj Sayısı : 6
Yaş : 44
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : istanbul/Edirne-uzunköprü
İşiniz : optisyen
Ad Soyad & İme Prezime : Alev
Tesekkur : 3
Puan : 11
Kayıt tarihi : 10/03/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: KUPRİVA

Mesaj tarafından pomaklar.com Salı Mart 02, 2010 4:38 pm

Tam ayrintili hatirlamakla birlikte aklimda kalani aktarmak istiyorum.

Malzemeler:
-Kupriva(isirgan otu)
-Sivi yag.
-Tuz.
-Sogan.
-Un.
-Su.

Kupriva dikenli bir bitki oldugundan bolca suyla iyice yikandiktan sonra bir tencerede guzelce haslanir.Bu haslama sirasinda birkac kez suyu dehistirilir.En az 3-4 defa suyu degistirilirse iyi olur.

Haslama islemi bittikten sonra suyunun suzulmesi icin bir suzgece alinarak bekletilir.

Bu arada ayri bir tencerede ince kiyilmis soganlar pembelesinceye kadar hafif yagda kizartilmaya baslanir.
Soganlar kizarmaya basladiginda uzerine ortalama bir corba kasigi salca konur(biber salcasi tercih edilmelidir).Salcayla beraber soganlarda birlikte az bir sure kizartilir.

Kizartmakta oldugumuz soganli salcaya bir miktar un ekleyeriz ve uclu karisim 1-2 dakika birlikte kizartilir.

Kizartma islemleri bittikten sonra su ilave edilir.

Karisim kaynatilarak biraz koyuca bir kivama getirilir(zaten un sayesinde daha cabuk koyulasacaktir).
Tenceredeki karisim kaynamaya basladiktan sonra bir kenarda beklettigimiz kaynamis isirgan otlarini karisimin icine ilave edirek karistiriz.
Yeterli koyuluga varinca ocaktan tencere indirilir ve servise hazir olur.

Afiyet olsun Smile

Aklimda olanlar bu kadar .

Not:Yemek koyu bir kivama gelene kadar surekli karistirilir yoksa dibi tutar.
i.Kenar


En son POMAK tarafından Ptsi Tem. 05, 2010 6:55 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
pomaklar.com
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 50
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: KUPRİVA

Mesaj tarafından pomaklar.com Ptsi Mart 15, 2010 12:39 pm

KUPRİVA Kuriva10

Resim icin Av.Öznur Orhan arkadasa tesekkurler.
pomaklar.com
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 50
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: KUPRİVA

Mesaj tarafından morinka Salı Ağus. 06, 2013 5:44 pm

Bu tarife bayılmamak mümkün mü?? www.norradyo.com da yad ettik Kupriva'yı =))
morinka
morinka
Moderatör
Moderatör

Kadın
Mesaj Sayısı : 5
Yaş : 42
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Çanakkale - İstanbul
İşiniz : Orman Mühendisi
Ad Soyad & İme Prezime : Duygu Doğan Dirik
Tesekkur : 3
Puan : 8
Kayıt tarihi : 22/07/13

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz