KUPRİVA
3 posters
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Yemekler
1 sayfadaki 1 sayfası
pomakalev- Yeni Üye
-
Mesaj Sayısı : 6
Yaş : 44
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : istanbul/Edirne-uzunköprü
İşiniz : optisyen
Ad Soyad & İme Prezime : Alev
Tesekkur : 3
Puan : 11
Kayıt tarihi : 10/03/08
Geri: KUPRİVA
Tam ayrintili hatirlamakla birlikte aklimda kalani aktarmak istiyorum.
Malzemeler:
-Kupriva(isirgan otu)
-Sivi yag.
-Tuz.
-Sogan.
-Un.
-Su.
Kupriva dikenli bir bitki oldugundan bolca suyla iyice yikandiktan sonra bir tencerede guzelce haslanir.Bu haslama sirasinda birkac kez suyu dehistirilir.En az 3-4 defa suyu degistirilirse iyi olur.
Haslama islemi bittikten sonra suyunun suzulmesi icin bir suzgece alinarak bekletilir.
Bu arada ayri bir tencerede ince kiyilmis soganlar pembelesinceye kadar hafif yagda kizartilmaya baslanir.
Soganlar kizarmaya basladiginda uzerine ortalama bir corba kasigi salca konur(biber salcasi tercih edilmelidir).Salcayla beraber soganlarda birlikte az bir sure kizartilir.
Kizartmakta oldugumuz soganli salcaya bir miktar un ekleyeriz ve uclu karisim 1-2 dakika birlikte kizartilir.
Kizartma islemleri bittikten sonra su ilave edilir.
Karisim kaynatilarak biraz koyuca bir kivama getirilir(zaten un sayesinde daha cabuk koyulasacaktir).
Tenceredeki karisim kaynamaya basladiktan sonra bir kenarda beklettigimiz kaynamis isirgan otlarini karisimin icine ilave edirek karistiriz.
Yeterli koyuluga varinca ocaktan tencere indirilir ve servise hazir olur.
Afiyet olsun
Aklimda olanlar bu kadar .
Not:Yemek koyu bir kivama gelene kadar surekli karistirilir yoksa dibi tutar.
i.Kenar
Malzemeler:
-Kupriva(isirgan otu)
-Sivi yag.
-Tuz.
-Sogan.
-Un.
-Su.
Kupriva dikenli bir bitki oldugundan bolca suyla iyice yikandiktan sonra bir tencerede guzelce haslanir.Bu haslama sirasinda birkac kez suyu dehistirilir.En az 3-4 defa suyu degistirilirse iyi olur.
Haslama islemi bittikten sonra suyunun suzulmesi icin bir suzgece alinarak bekletilir.
Bu arada ayri bir tencerede ince kiyilmis soganlar pembelesinceye kadar hafif yagda kizartilmaya baslanir.
Soganlar kizarmaya basladiginda uzerine ortalama bir corba kasigi salca konur(biber salcasi tercih edilmelidir).Salcayla beraber soganlarda birlikte az bir sure kizartilir.
Kizartmakta oldugumuz soganli salcaya bir miktar un ekleyeriz ve uclu karisim 1-2 dakika birlikte kizartilir.
Kizartma islemleri bittikten sonra su ilave edilir.
Karisim kaynatilarak biraz koyuca bir kivama getirilir(zaten un sayesinde daha cabuk koyulasacaktir).
Tenceredeki karisim kaynamaya basladiktan sonra bir kenarda beklettigimiz kaynamis isirgan otlarini karisimin icine ilave edirek karistiriz.
Yeterli koyuluga varinca ocaktan tencere indirilir ve servise hazir olur.
Afiyet olsun

Aklimda olanlar bu kadar .
Not:Yemek koyu bir kivama gelene kadar surekli karistirilir yoksa dibi tutar.
i.Kenar
En son POMAK tarafından Ptsi Tem. 05, 2010 6:55 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 50
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test -
Geri: KUPRİVA

Resim icin Av.Öznur Orhan arkadasa tesekkurler.
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 50
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test -
Geri: KUPRİVA
Bu tarife bayılmamak mümkün mü?? www.norradyo.com da yad ettik Kupriva'yı =))
morinka- Moderatör
-
Mesaj Sayısı : 5
Yaş : 42
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Çanakkale - İstanbul
İşiniz : Orman Mühendisi
Ad Soyad & İme Prezime : Duygu Doğan Dirik
Tesekkur : 3
Puan : 8
Kayıt tarihi : 22/07/13
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Yemekler
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz