Pomak Bayragi Hakkinda
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: .............İSTORİA NA POMAK......История........ :: POMAK TARİHİ üZERİNE BAŞLIKLAR :: Fikir Kulübü
1 sayfadaki 1 sayfası
Pomak Bayragi Hakkinda
tarafından yucel Dün 21:39
-merhaba
Bayraktaki renkler neleri ifade ediyor. Ve bayrağın varoluş tarihi hakkında bilgilenmek için yardım rica ediyorum.
Saygılarımla,
Yücel KARAGÖREN
-merhaba
Bayraktaki renkler neleri ifade ediyor. Ve bayrağın varoluş tarihi hakkında bilgilenmek için yardım rica ediyorum.
Saygılarımla,
Yücel KARAGÖREN
pomaklar.com- Admin
-
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Character sheet
Blog: test -
Geri: Pomak Bayragi Hakkinda
Bayraktaki renkler Rodop Pomak timras cumhuriyetinde resmi olarak kullanilan renklerdir.Bu renklerden kirmizi ve yesil renkler cok daha eskilere dayanmaktadir.Bunuda rodoplarda söylenen pesnalardan anlamaktayiz.
Bayreko cherven i zelen,
kade stesh da se razvevash -
dali po Tuna dliboka,
ili po ostra Sirbiya?
Bayreko cherven i zelen,
koy shte ta nosi naj-napres?
Koy shte ta vdiga visoche?
Bayreko cherven, kamatan,
koy shte do tebe da padne?...
Koy shte sa vorne sas tebe?
Bu renklere tahminimizce siyah rengin eklenmesi Timras hukumeti tarafindan pomaklarin kara yazisini simgelemek icin siyah renk eklenmis ve kirmizi-yesil-siyah renkleri olusturmustur.
Kirmizi kan bedellerini,Yesil rodoplarin anavatan cografyasinin yesilligini,siyahta kara tarihimizi ifade etmektedir diye aciklayabiliriz.

Bayreko cherven i zelen,
kade stesh da se razvevash -
dali po Tuna dliboka,
ili po ostra Sirbiya?
Bayreko cherven i zelen,
koy shte ta nosi naj-napres?
Koy shte ta vdiga visoche?
Bayreko cherven, kamatan,
koy shte do tebe da padne?...
Koy shte sa vorne sas tebe?
Bu renklere tahminimizce siyah rengin eklenmesi Timras hukumeti tarafindan pomaklarin kara yazisini simgelemek icin siyah renk eklenmis ve kirmizi-yesil-siyah renkleri olusturmustur.
Kirmizi kan bedellerini,Yesil rodoplarin anavatan cografyasinin yesilligini,siyahta kara tarihimizi ifade etmektedir diye aciklayabiliriz.

pomaklar.com- Admin
-
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Character sheet
Blog: test -
pomaklar.com likes this post
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: .............İSTORİA NA POMAK......История........ :: POMAK TARİHİ üZERİNE BAŞLIKLAR :: Fikir Kulübü
1 sayfadaki 1 sayfası