GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

Join the forum, it's quick and easy

GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kıvrım Böreği

2 posters

Aşağa gitmek

default Kıvrım Böreği

Mesaj tarafından pomaklar.com Çarş. Eyl. 23, 2009 4:35 pm

Kıvrım Böreği
Kıvrım Böreği Kivrim12

Trakya' da özellikle Pomak köylerinde yapılan bir börektir. Yapımı oldukça kolay ve üzerindeki yoğurtlu sos sebebiyle de yumuşak, fırından çıktığında hoş kokusuyla sevilen bir börektir. Şimdilerde hazır yufka kullanılsa da, köy mutfağında elde açılan incecik taze yufka ile hazırlanır.

Malzemeler :

3-4 Yufka
Yarım kg. ekşimik ( Lor Peyniri )
Yarım demet Maydanoz
1 Yumurta
1 kase yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için susam

Yapılışı :

Maydanozlar ince kıyılıp, ekşimikle iyice harmanlanır. Bu arada tuzunu kontrol edebilirsiniz. Eksikse bir parça tuz ilavesi yapılabilir.
Diğer tarafta, yoğurt, yumurta ve sıvı yağ bir çırpma teliyle karıştırılır.
Yufkalar düz bir zemine serilir. Önce yoğurtlu karışım bir iki kaşık ölçüsünde, kaşıkla gezdirilerek yufkaya sürülür.
Bunun üzerine ekşimikli maydanoz karışımı yufkanın her tarafına eşit dağılacak şekilde elle serpilir.
Yufkanın karşılıklı iki ucu ( üst ve alt ) uçları birbirinin üzerine hafif gelecek şekilde kapatılır. Ardından iki ucundan büzülür.

Kıvrım Böreğin Katlanması Kıvrım Böreğin Büzülmesi

Kıvrım Böreği Kivrim10

Kıvrım Böreği Kivrim11

Büzülen yufkalar 5-6 parmak kalınlığında olacak şekilde bıçakla kesilir.
Altı hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine, birbirine yanaşık şekilde içi ekşimikli harç dolu yufkalar alınır.
Üzerlerine yoğurtlu harçtan kaşık yarımıyla gezdirilir. Hatta üzeri için olan karışıma biraz daha yoğurt eklenirse daha yumuşak ve kızardığında güzel görünen, yumuşak bir börek elde etmek daha mümkün olur.
Üzerine susam gezdirilerek, altı üstü kızarana değin fırına verilir.
Çıkktıktan sonra, üzerine parmak uçlarıyla su serpelenip, bir bezle üzeri örtülüp bir süre dinlendirilir. Böylece böreğimiz kurumadan, yumuşacık bir hal almış olur.
Tepside Fırından Çıkmış Kıvrım Böreği

Afiyet olsun...

http://www.trakyagezi.com/trakya-mutfagi/hamur-isleri/103-kivrim-boregi.html
pomaklar.com
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 50
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

default Geri: Kıvrım Böreği

Mesaj tarafından AYDANUR C.tesi Eyl. 25, 2010 8:26 am

öff öfff... canım istedi şimdi ...ama dediğin gibi hazır yufkayla yapıyoruz arık...Bırazdan yapacamm..emegine saglik
AYDANUR
AYDANUR
Moderatör
Moderatör

Kadın
Mesaj Sayısı : 68
Yaş : 57
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Edirne (uzunköprü) İstanbul
İşiniz : emekli
Ad Soyad & İme Prezime :
SELANİKLİ POMAK KİZİ
Sülale ismi : ( kırço sülalesi )
Tesekkur : 24
Puan : 81
Kayıt tarihi : 29/06/07

Character sheet
Blog: Blog

http://www.ayinyakamozlarayansimasi.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz