Ekşili Köfte Çorbası / Sulu Köfte
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Ekşili Köfte Çorbası / Sulu Köfte
Ekşili Köfte Çorbası / Sulu Köfte
Bu çorba bazı sofralarda ana yemek niyetine de sofraya konulan, oldukça doyurucu bir çorbadır.
Trakya’nın her yerinde bu çorbaya raslamak mümkündür. Özellikle bazı yerlerde, düğünlerde muhakkak yapılan bir çorba olarak yerini almıştır.
Malzemeler
- Bir Su Bardağı Yoğurt
- 1 Çorba Kaşığı Tepeleme Un
- 1 Yumurta
- 5-6 Su Bardağı Soğuk Su
- Tuz ( Ilındıktan sonra katılır…)
- 5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Ekşili Köfte Çorbası Köftesi
- 250 gr Kadar Kıyma
- 1 Bardak Pirinç
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- Yeterince Karabiber, Nane
Yapılışı
Önce köftesinden başlanarak, çorbanın yapımına başlanır.
Köfte malzemeleri bir arada karılarak, yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler elde edilir.
Derince bir tencereye 6 su bardağı soğuk su alınır. Kaynamaya başladığında, köfteler hafifçe içine ilave edilir. Bazı yerlerde köfteler önce unlanır, fazla unları silkelenerek tencereye kaynamak üzere eklenir.
Bir başka kapta, yoğurt, un ve yumurta çırpılır. Yavaşça yedirerek, içinde köftelerin kaynamakta olduğu sudan 1-2 kepçe karıştırılarak bu karışıma ilave edilir.
Bu terbiye işlemini hızlı yaparsanız, karışımın içindeki yumurtanın hızla pişmesine, dolayısıyla terbiyesinin kesilmesine sebep olursunuz.
Terbiyesi verilmiş karışımı, yeniden köftelerin olduğu tencereye ilave edip, kısık ateşte 15-20 dk. daha, ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
Ilındıktan sonra sonra tuzunu ilave edin. Nane ve karabiberi yağda yakıp, çorbanın üzerine gezdirerek servise alın.
http://www.trakyagezi.com/trakya-mutfagi/corbalar/47-eksili-kofte-corbasi.html
Bu çorba bazı sofralarda ana yemek niyetine de sofraya konulan, oldukça doyurucu bir çorbadır.
Trakya’nın her yerinde bu çorbaya raslamak mümkündür. Özellikle bazı yerlerde, düğünlerde muhakkak yapılan bir çorba olarak yerini almıştır.
Malzemeler
- Bir Su Bardağı Yoğurt
- 1 Çorba Kaşığı Tepeleme Un
- 1 Yumurta
- 5-6 Su Bardağı Soğuk Su
- Tuz ( Ilındıktan sonra katılır…)
- 5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Ekşili Köfte Çorbası Köftesi
- 250 gr Kadar Kıyma
- 1 Bardak Pirinç
- 1 Çay Kaşığı Tuz
- Yeterince Karabiber, Nane
Yapılışı
Önce köftesinden başlanarak, çorbanın yapımına başlanır.
Köfte malzemeleri bir arada karılarak, yoğrulur. Fındık büyüklüğünde köfteler elde edilir.
Derince bir tencereye 6 su bardağı soğuk su alınır. Kaynamaya başladığında, köfteler hafifçe içine ilave edilir. Bazı yerlerde köfteler önce unlanır, fazla unları silkelenerek tencereye kaynamak üzere eklenir.
Bir başka kapta, yoğurt, un ve yumurta çırpılır. Yavaşça yedirerek, içinde köftelerin kaynamakta olduğu sudan 1-2 kepçe karıştırılarak bu karışıma ilave edilir.
Bu terbiye işlemini hızlı yaparsanız, karışımın içindeki yumurtanın hızla pişmesine, dolayısıyla terbiyesinin kesilmesine sebep olursunuz.
Terbiyesi verilmiş karışımı, yeniden köftelerin olduğu tencereye ilave edip, kısık ateşte 15-20 dk. daha, ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
Ilındıktan sonra sonra tuzunu ilave edin. Nane ve karabiberi yağda yakıp, çorbanın üzerine gezdirerek servise alın.
http://www.trakyagezi.com/trakya-mutfagi/corbalar/47-eksili-kofte-corbasi.html
En son POMAK tarafından Cuma Ekim 09, 2009 1:26 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 51
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test -
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz