Uvmach(Umach) Çorbası
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Uvmach(Umach) Çorbası
Uvmach(Umach) Çorbası

Malzemeler
- 1 Yumurta Sarısı
- 1 Su Bardağı Kadar Un
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağ
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Kase Yoğurt
- 1-2 Yemek Kaşığı Un ( Çorbanın terbiyesi için )
- Taze Nane, Pul Biber
- Tuz, Su
Yapılışı
Su, derince bir tencereye kaynamaya alınır.
Suya tereyağın yarısı ve biriki parçaya kesilmiş sarımsaklar ilave edilir.
Yumurtanın sarısı, tuz, su ve yavaşça ilave edilen un, derince bir kapta yoğrulur. Bundan parçalanmış hamurlar elde edilir. Bu parçalanmış hamurlar tencerede kaynamakta olan suya eklenir.
Yoğurtlu terbiye için, bir karıştırma kabına alınan yoğurt, 1-2 kaşık un ile karıştırılır. Bir parça su ilave edilip, karıştırmaya devam edilir. Tencerede kaynamakta olan sudan, bir iki kepçe yavaş yavaş, yoğurdun kesilmesine müsaade etmeyecek şekilde ilave edilir. Özlenerek birbirine geçmesi sağlanır.
Terbiye hazır olunca, tencerede kaynamakta olan çorbaya ilave edilip, kısık ateşte birkaç taşım kaynatılır.
Geriye kalan tereyağ ile ince kıyılmış taze nane ve pul biber, bir tavada hafifçe yakılır.
Bu sos çorbanın üzerine sıcak sıcak gezidrilip, çorba servise alınır.
Not:Bazı yerlerde, yoğurtlu terbiye yapılmayıp tereyağda kavrulmuş birkaç kaşık salça çorbaya ilave edilerek lezzetlendirilmektedir.
http://www.trakyagezi.com/trakya-mutfagi/corbalar/48-ovmac-corbasi.html

Malzemeler
- 1 Yumurta Sarısı
- 1 Su Bardağı Kadar Un
- 2 Çorba Kaşığı Tereyağ
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Kase Yoğurt
- 1-2 Yemek Kaşığı Un ( Çorbanın terbiyesi için )
- Taze Nane, Pul Biber
- Tuz, Su
Yapılışı
Su, derince bir tencereye kaynamaya alınır.
Suya tereyağın yarısı ve biriki parçaya kesilmiş sarımsaklar ilave edilir.
Yumurtanın sarısı, tuz, su ve yavaşça ilave edilen un, derince bir kapta yoğrulur. Bundan parçalanmış hamurlar elde edilir. Bu parçalanmış hamurlar tencerede kaynamakta olan suya eklenir.
Yoğurtlu terbiye için, bir karıştırma kabına alınan yoğurt, 1-2 kaşık un ile karıştırılır. Bir parça su ilave edilip, karıştırmaya devam edilir. Tencerede kaynamakta olan sudan, bir iki kepçe yavaş yavaş, yoğurdun kesilmesine müsaade etmeyecek şekilde ilave edilir. Özlenerek birbirine geçmesi sağlanır.
Terbiye hazır olunca, tencerede kaynamakta olan çorbaya ilave edilip, kısık ateşte birkaç taşım kaynatılır.
Geriye kalan tereyağ ile ince kıyılmış taze nane ve pul biber, bir tavada hafifçe yakılır.
Bu sos çorbanın üzerine sıcak sıcak gezidrilip, çorba servise alınır.
Not:Bazı yerlerde, yoğurtlu terbiye yapılmayıp tereyağda kavrulmuş birkaç kaşık salça çorbaya ilave edilerek lezzetlendirilmektedir.
http://www.trakyagezi.com/trakya-mutfagi/corbalar/48-ovmac-corbasi.html
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 51
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test -
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz