Trayehnisa (pomak corbası )
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Trayehnisa (pomak corbası )
Trayehnisa (pomak corbası )
1 litre süt
500 cc su
200 garam un
1 cay kasıgı tuz.100 gram tereyag
Arzu edilirse bu corba sekerli yenebilmekte.
Sütle su kaynaması için ateşe alınır kaynmaya yakın unu geniş bir tepsi içine yayın elinizle su serpiştirin
daha sonra diğer elinizle unu küçük küçük parcalar olusması için ovusturun elde ettiğiniz minik hamur topaklarını kaynamaya baslayan süt içine bırakın 10 dakika kaynatın .
Tuzlu yenicekse üzerine tereyag ile kırmızı toz biber yakın ve servis edin ama sekerli yenilecekse tereyag sade olarak yakılır üzerine gezdirilir ve servise sunulur .
Afiyet olsun
1 litre süt
500 cc su
200 garam un
1 cay kasıgı tuz.100 gram tereyag
Arzu edilirse bu corba sekerli yenebilmekte.
Sütle su kaynaması için ateşe alınır kaynmaya yakın unu geniş bir tepsi içine yayın elinizle su serpiştirin
daha sonra diğer elinizle unu küçük küçük parcalar olusması için ovusturun elde ettiğiniz minik hamur topaklarını kaynamaya baslayan süt içine bırakın 10 dakika kaynatın .
Tuzlu yenicekse üzerine tereyag ile kırmızı toz biber yakın ve servis edin ama sekerli yenilecekse tereyag sade olarak yakılır üzerine gezdirilir ve servise sunulur .
Afiyet olsun
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 51
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz