Kleştina
3 posters
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ...........POMAK YERLEŞİM ALANLARI............ :: Resim Bölümü...Фото-галерия :: Edirnenin Ardında Bıraktığımız Köyler
1 sayfadaki 1 sayfası
Geri: Kleştina
Bratslav demiş ki:merhaba ben bratslav bizim geldiğimiz balkanlardaki köyümüz ( jornaviza )selanik drama ve debreye yakın olduğunu biliyorum yaşlılarımız söylerler köy hakkında bildiğim çok yüksekte olduğu söylerler çok gür ormanlık ve geçim olarak küçükbaş hayvancılık (keçi) bakımı yapılırmış hatta bizim köylüler ilk geldiklerinde sırasıyla aydın,izmir,balıkesir,bursayı VE İSTANBULU gezmişler SN.MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN ısrarına dayanamayıp istanbulda boğazın kenarında bir köye yerleşmişler sonra orası çok düz olduğunu görünce keçi nerede otlar balıkesirde hayde oraya deyip balıkesire yerleşmişler.
Benim köyüm selanik rodoplar jornavizadır.ya sizinki
öncelikle herkeze merhaba arkadaşlar. sendemi balıkesirdesin çift dikiş toprak

Bizimkilerin geldiği köy bitolanın güneyinde tam yunanistan makedonya sınırı üzerinde. 1800 ün sonlarına kadar şeceremi biliyorum ama daha fazlasını araştırmadım. büyük dedemiz yugoslavca konuşurmuş(eskiden öle derdik) ve tulum çalarmış. önce florinaya göçmüşler mübadele sırasında da selanik e oradan da vapurla türkiyeye geçmişler. dedemizi bir boşnak köyüne yerleştiriyor devlet. kendi dedem de 1924 doğumlu oradan geldiğinde 7 aylıkmış. yaşadığı köyün etkisiyle boşnak dilini çok iyi biliyordu ancak. aile dilimizide bilirdi. turistik bir yerdir yaşadığımız yer. gelen bulgar turistlerle şakalaşırdı

Şimdi size merak ettiğim bir soru bu soruyu daha önce bir pomak sitesinin adminine de sordum bu konu ile ilgili bir şey bilmediğini söyledi. Ben kendimi Makedonyalı olarak tanımlıyorum. Bizim o taraflarda yani bitolanın etrafında pomak yerleşimi varmıymış. 1913 balkan savaşı öncesi özellikle yani makedonya yunanlılarca işgal edilip bizimkiler sürülmeden büyüklerimizin köyünün üzerinden sınır geçmeden

ayrıca senlede tanışmak isterim toprak kleshtina@hotmail.com
herkeze saygılarımla..
Kleshtina- Yeni Üye
-
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Kleshtina
İşiniz : Kleshtina
Tesekkur : 0
bende tanışmak isterim msn. adresime ekledim mesut_dayi@hotmail.com
2 taraftanda hemşeriyiz aynı zamanda hepimiz pomakiz kanımız sıcak kanlıdır bre teşekkürler.
2 taraftanda hemşeriyiz aynı zamanda hepimiz pomakiz kanımız sıcak kanlıdır bre teşekkürler.
Bratslav- Kıdemli Üye
-
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İstanbul-İstanbul
İşiniz : Memur
Ad Soyad & İme Prezime : mesut dayı
Sülale ismi : cevfirolf
Tesekkur : 7
Character sheet
Blog: -
Kleshtina demiş ki:
öncelikle herkeze merhaba arkadaşlar. sendemi balıkesirdesin çift dikiş toprakbak madem sordun bende sana bizim köyü anlatayım bizim köyümüz Kleştinadır ama biz makedonyalıyız.deriz
![]()
-------
Şimdi size merak ettiğim bir soru bu soruyu daha önce bir pomak sitesinin adminine de sordum bu konu ile ilgili bir şey bilmediğini söyledi. Ben kendimi Makedonyalı olarak tanımlıyorum.
..
Farklı müslüman grupların kimliği konusunda ortaya çıkan karışıklık, Balkanlar'da dinin etnik farklılaşma bakımından taşıdığı muazzam önemini birkere daha gösteriyor..!
Torbeşler, pomaklar olarak bilinen müslüman Makedonyalılar bu durumu daha açık bir şekilde ortaya koyarlar.
Makedonyada yaşayan slav müslümanlar bir dernek içinde bir araya geldiler ve ilk tarihsel,kültürel toplantılarını 1970'de batı makedonyadaki Saint Jovan Bigorski manastırında yaptılar.
Makedonyalıların ayrı bir halk mı yoksa sadece Tito Yugoslavyasının bir icadı mı olduklarına dair süren anlaşmazlık nedeniyle kapsamlı bir araştırmaya konu olmuşlardır.
Makedonların ayrı bir slav halkı oluşturdukları fikri gerek Bulgaristan'da gerekse Yunanistan'da sürekli olarak düşmanca karşılanmıştır.
Misafir- Misafir
Ilk önce aramiza hosgeldin demek istiyorum.
Nazan arkadasin yazdiklarina katiliyorum. Kisa bir ek yapmak gerekirse. Örnegin makedonyali olarak kendini tanimladigini belirtmisssin. Bu tanimlama cok yuzeysel onu vurgulamak gerekir. makedonya da turkiye gibi cok etnik kökenin barindigi bir ulkedir. makedonyada Pomaklar, musluman makedonlar. arnavutlar, goran pomaklari, turkler ve slav hristiyanlari mevcuttur(Bildigim kadariyla). Makedonyalisin ama makedonya Pomaklarindanmisin yada buna benzer tanimlama yaparsak daha net olur.
Tipki turkiyeliyiz dedigimiz gibi( turkiyedeki pomak ve diger etnik unsurlar icin) bu turkiyelliyiz tanimi cok genel ve bu torpaklar icerisinde olan devletin vatandasi oldugumuzu belirler sadece.Fakat Tukiyeli bir Pomak im dendiginde tam belirtmemiz netlesmis olur.
Nazan arkadasin yazdiklarina katiliyorum. Kisa bir ek yapmak gerekirse. Örnegin makedonyali olarak kendini tanimladigini belirtmisssin. Bu tanimlama cok yuzeysel onu vurgulamak gerekir. makedonya da turkiye gibi cok etnik kökenin barindigi bir ulkedir. makedonyada Pomaklar, musluman makedonlar. arnavutlar, goran pomaklari, turkler ve slav hristiyanlari mevcuttur(Bildigim kadariyla). Makedonyalisin ama makedonya Pomaklarindanmisin yada buna benzer tanimlama yaparsak daha net olur.
Tipki turkiyeliyiz dedigimiz gibi( turkiyedeki pomak ve diger etnik unsurlar icin) bu turkiyelliyiz tanimi cok genel ve bu torpaklar icerisinde olan devletin vatandasi oldugumuzu belirler sadece.Fakat Tukiyeli bir Pomak im dendiginde tam belirtmemiz netlesmis olur.
pomaklar.com- Admin
-
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Character sheet
Blog: test -
Öncelikle size ve Nazan arkadaşa teşekkür ederim.Bende Sn Nazan a katılıyorum.
ayrıca ilk mesajımda aile büyüklerimin özeliklerini ailemin yapısını kültürünü açıkça belirttim. aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum. Ailemin geldiği bölgede "dedemin dilini" konuşan kültüründe tulum (gayda) gibi bir özelik olan "Makedonlar" dan başka bir halk yok. Kültürümüz Dilimiz Simalarımız her şeyimiz onlara benziyor. Ben kendimi öncelikle kendi ailemin bir ferdi olarak görüyorum aile kültürümüzü yaşatmak ve geldiğimiz yeri unutmamak en birinci gayem gerisine çokta önem vermiyorum. Dikkat ederseniz Dil konusunada özellikle "Ailemin Dili" "Dedemin Dili" gibi vurgular yapıyorum.ancak;
Makedonya "(pomakları)" ile Müslüman makedonları ayırmışsınız. bu sınıflandırmayı neye dayanarak yaptınız bunu anlayamadım. ikinci olarak Slav Hristiyanları mevcuttur demişsiniz. ama bu kadar sınıflandırma içerisinde Makedonlara yer yok. Bilmediğimden soruyorum Kosovalı "gorani"ler pomakmıdır ?
Abe Brat Znaeş li ti ? Nie sme Makedonsi...
ayrıca ilk mesajımda aile büyüklerimin özeliklerini ailemin yapısını kültürünü açıkça belirttim. aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum. Ailemin geldiği bölgede "dedemin dilini" konuşan kültüründe tulum (gayda) gibi bir özelik olan "Makedonlar" dan başka bir halk yok. Kültürümüz Dilimiz Simalarımız her şeyimiz onlara benziyor. Ben kendimi öncelikle kendi ailemin bir ferdi olarak görüyorum aile kültürümüzü yaşatmak ve geldiğimiz yeri unutmamak en birinci gayem gerisine çokta önem vermiyorum. Dikkat ederseniz Dil konusunada özellikle "Ailemin Dili" "Dedemin Dili" gibi vurgular yapıyorum.ancak;
POMAK demiş ki:Örnegin makedonyali olarak kendini tanimladigini belirtmisssin. Bu tanimlama cok yuzeysel onu vurgulamak gerekir. makedonya da turkiye gibi cok etnik kökenin barindigi bir ulkedir. makedonyada Pomaklar, musluman makedonlar. arnavutlar, goran pomaklari, turkler ve slav hristiyanlari mevcuttur(Bildigim kadariyla). Makedonyalisin ama makedonya Pomaklarindanmisin yada buna benzer tanimlama yaparsak daha net olur.
Makedonya "(pomakları)" ile Müslüman makedonları ayırmışsınız. bu sınıflandırmayı neye dayanarak yaptınız bunu anlayamadım. ikinci olarak Slav Hristiyanları mevcuttur demişsiniz. ama bu kadar sınıflandırma içerisinde Makedonlara yer yok. Bilmediğimden soruyorum Kosovalı "gorani"ler pomakmıdır ?
Abe Brat Znaeş li ti ? Nie sme Makedonsi...
Kleshtina- Yeni Üye
-
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Kleshtina
İşiniz : Kleshtina
Tesekkur : 0
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ...........POMAK YERLEŞİM ALANLARI............ :: Resim Bölümü...Фото-галерия :: Edirnenin Ardında Bıraktığımız Köyler
1 sayfadaki 1 sayfası