BAYRAM BAKLAVASI
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Tatlılar
1 sayfadaki 1 sayfası
BAYRAM BAKLAVASI
BAYRAM BAKLAVASI
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
yarım kahve fincanı sirke
1 su bardağı sıvı yağ
yarım kilo ceviz
üzerine 1 paket margarin
Aldığı kadar un
Açmak için:
1 su bardağı nışasta
1 su bardağı un
Şerbeti:
8 su bardağı su
8 su bardağı şeker
yarım limon
Yapılışı;
Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştır.
Kabartma tozu dahil.
Unu yavaş yavaş yedir.
Çok sert bir hamur olmamalı.
Kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
Hamuru 1 saat kadar dinlendir.
Hamuru önce 6 ya böl.
Daha sonrada her birini 10’a böl. 10’lu küçük topalaklar yap.
İlk 10 adetini 20 cm kadar unlu ve nışastalı karışımla aç.
Üst üste diz.
Aralarına nışastalı ve unlu karışımdan olsun.
Hepsini birden merdane ile tepsi büyüklüğünde aç.
Bir sofra bezinin üzerine ser.
Diğer kalan 5 adet 10 grubuda aynı şekilde açtıktan sonra sofra bezinin üzerine ser.
Tepsiye yufkaları arasıne ceviz serperek diz.
En üst yufkasını yerleştirdikten sonrada istediğiniz şekilde kes.
Bir paket margarini yak.
Sıcakken tepsinin üzerine dök.
Fırınlarken dikkat et. 175 derecede önce üstü kızarana kadar fırınla.
Çıkar 10-15 dakika kadar soğut.
Tekrar fırınında 10 dakika kadar fırınla.
Bu işlemi 2-3 sefer yap. Yoksa içi iyi pişmez. (baklavayı pişirirken hiç dinlendirmeyeceksiniz).
Serbetini ise kaynatığın zaman ocaktan aldığın gibi üzerine kaynak dök.
Baklavanın soğuk olması şerbetinin sıcak olması gerekir.
Sıcaklığı gidinceye kadar üzerine kapatma.
Daha sonra üzeri kapalı olarak muhafaza et.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı yoğurt
yarım paket kabartma tozu
yarım kahve fincanı sirke
1 su bardağı sıvı yağ
yarım kilo ceviz
üzerine 1 paket margarin
Aldığı kadar un
Açmak için:
1 su bardağı nışasta
1 su bardağı un
Şerbeti:
8 su bardağı su
8 su bardağı şeker
yarım limon
Yapılışı;
Un hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştır.
Kabartma tozu dahil.
Unu yavaş yavaş yedir.
Çok sert bir hamur olmamalı.
Kulak memesi yumuşaklığında olmalı.
Hamuru 1 saat kadar dinlendir.
Hamuru önce 6 ya böl.
Daha sonrada her birini 10’a böl. 10’lu küçük topalaklar yap.
İlk 10 adetini 20 cm kadar unlu ve nışastalı karışımla aç.
Üst üste diz.
Aralarına nışastalı ve unlu karışımdan olsun.
Hepsini birden merdane ile tepsi büyüklüğünde aç.
Bir sofra bezinin üzerine ser.
Diğer kalan 5 adet 10 grubuda aynı şekilde açtıktan sonra sofra bezinin üzerine ser.
Tepsiye yufkaları arasıne ceviz serperek diz.
En üst yufkasını yerleştirdikten sonrada istediğiniz şekilde kes.
Bir paket margarini yak.
Sıcakken tepsinin üzerine dök.
Fırınlarken dikkat et. 175 derecede önce üstü kızarana kadar fırınla.
Çıkar 10-15 dakika kadar soğut.
Tekrar fırınında 10 dakika kadar fırınla.
Bu işlemi 2-3 sefer yap. Yoksa içi iyi pişmez. (baklavayı pişirirken hiç dinlendirmeyeceksiniz).
Serbetini ise kaynatığın zaman ocaktan aldığın gibi üzerine kaynak dök.
Baklavanın soğuk olması şerbetinin sıcak olması gerekir.
Sıcaklığı gidinceye kadar üzerine kapatma.
Daha sonra üzeri kapalı olarak muhafaza et.
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 51
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test -
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Tatlılar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz