SELANİK (JORNAVİZA)
3 posters
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ...........POMAK YERLEŞİM ALANLARI............ :: Resim Bölümü...Фото-галерия :: Edirnenin Ardında Bıraktığımız Köyler
1 sayfadaki 1 sayfası
SELANİK (JORNAVİZA)
merhaba ben bratslav bizim geldiğimiz balkanlardaki köyümüz ( jornaviza )selanik drama ve debreye yakın olduğunu biliyorum yaşlılarımız söylerler köy hakkında bildiğim çok yüksekte olduğu söylerler çok gür ormanlık ve geçim olarak küçükbaş hayvancılık (keçi) bakımı yapılırmış hatta bizim köylüler ilk geldiklerinde sırasıyla aydın,izmir,balıkesir,bursayı VE İSTANBULU gezmişler SN.MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN ısrarına dayanamayıp istanbulda boğazın kenarında bir köye yerleşmişler sonra orası çok düz olduğunu görünce keçi nerede otlar balıkesirde hayde oraya deyip balıkesire yerleşmişler.
Benim köyüm selanik rodoplar jornavizadır.ya sizinki
Benim köyüm selanik rodoplar jornavizadır.ya sizinki
Bratslav- Kıdemli Üye
-
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : İstanbul-İstanbul
İşiniz : Memur
Ad Soyad & İme Prezime : mesut dayı
Sülale ismi : cevfirolf
Tesekkur : 7
Character sheet
Blog: -
Geri: SELANİK (JORNAVİZA)
Resim bölumune bir kac osmanli dönemine ait haritalar eklemistim ordan tek tek bakilabilir.Guzel baslangic.
Ben malesef tam köyumu bulamiyorum Lofcha bölegesinden gelmisler ama henuz arastirmalarim suruyor.
Ben malesef tam köyumu bulamiyorum Lofcha bölegesinden gelmisler ama henuz arastirmalarim suruyor.
pomaklar.com- Admin
-
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Character sheet
Blog: test -
Ben buldum eskilerin izini sonunda.
Lofca vilayetinin Izvor köyunden gelmis dedelerim.
Lofca vilayetinin Izvor köyunden gelmis dedelerim.
pomaklar.com- Admin
-
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Character sheet
Blog: test -
brat köyun tam yerı konusunda sanırım bilgi almalısın... drama ve debreye yakın demısın.. drama ıle debre arasında yaklasık karayolu ıle 500 km var 
elımızde eskı harıtalar var.. buyuklerınden bıraz daha yardım al.. biz sana yerını tam tespıt ederız..

elımızde eskı harıtalar var.. buyuklerınden bıraz daha yardım al.. biz sana yerını tam tespıt ederız..
Misafir- Misafir
Teşekkürler nasıl teşejkkür edeceğimi ne diyeceğimi bilmiyorum babamın babaannesi zarife ninemiz çok yağışlı ve dağlık bir yer olduğunu drama çevresinde olduğunu söylerdi benim çok yağışlı ve yamaç arazi benim aklıma rodopları getiriyor nüfutan baktığımda kayıtlarda (çernevye) diye geçiyor birde çernevye ,çerven ve vişen die geçiyor bide böyle bakarsanız çok sevinirim yaşlıların doğum yeri çernevye die geçiyor bana yardımcı olmanıza inanın çok sevindim teşekkürler boşuna atalarımıza pomak denmemiş yardımı severiz
:cheers:büyük babamın babası büyük bi pehlivanmış memlekette ahmet ceferov

Bratslav- Kıdemli Üye
-
Character sheet
dostum köyünüzü buldum.. fakat köyünüz drama yada debrede değil.. serez ' de .. serez : drama ve selanik arasında bir kent... köyünüz bizim elimizdekı harıtada vişeni diye geçiyor.. ve serese cok yakın bi köy...
buradan resim ekleyemedim...internetin biraz zorluğu sebebiyle...harıta olarak ekler sizlere gösteririrm...saygılarımla
buradan resim ekleyemedim...internetin biraz zorluğu sebebiyle...harıta olarak ekler sizlere gösteririrm...saygılarımla
Misafir- Misafir
selanik55 demiş ki:dostum köyünüzü buldum.. fakat köyünüz drama yada debrede değil.. serez ' de .. serez : drama ve selanik arasında bir kent... köyünüz bizim elimizdekı harıtada vişeni diye geçiyor.. ve serese cok yakın bi köy...
Sevgili dosyum nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum emeğine Sağlık teşekkürler şimdi şuan inan benden mutlusu yoktur.Emeğine sağlık çok teşekkür ederim ve tanışmak isterim daha isminizi bile bilmediğim selanikli dostum beni çok mutlu ettin

Bratslav- Kıdemli Üye
-
Character sheet
ARKADAŞLAR BİZ SELANİK DRAMA GÖÇMENİ POMAKIZ DEDEM VE NİNEM ÖLDÜ.DEDEM 6 VEYA 7 YAŞINDA EDİRNE-KEŞAN KÜÇÜKDOĞANCA KÖYÜNE GELMİŞ.DEDEM 1916'LI YANI MUBADELEDE GELMİŞ OLMALI BABAMLAR DEDEME SORDUKLARINDA DRAMANIN LAKAYSA KOYUNDEN OLDUGUNU SOYLEMIS.BEN ARASTIRDIM ESKI KOY ISIMLERINI LAKAYSA DIYE BIR KOY BULAMADIM.YARDIM EDERSENIZ ÇOK MUTLU OLUCAM.TEŞEKKÜRLER.dincer.tas@hotmail.com
dincer- Yeni Üye
-
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : istanbul
İşiniz : telekomünikasyon
Ad Soyad & İme Prezime : dincer tal
Tesekkur : 0
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ...........POMAK YERLEŞİM ALANLARI............ :: Resim Bölümü...Фото-галерия :: Edirnenin Ardında Bıraktığımız Köyler
1 sayfadaki 1 sayfası