Pitar
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Yemekler
1 sayfadaki 1 sayfası
Pitar
Pitar;
Bir hayvanın ciğer, bağırsak vb. gibileri iyice temizlenir ,sonra biraz haşlanır. Çok ufak şekilde doğranır ve bol yağda uzun bir süre kızartılır.
Bu hazır olunca kaplara dökülür ve iyice sertleştikten sonra kaplardan çıkarılır ve sucuk gibi bir yerlere asılır.
Biraz sazdırma'ya benzer.
Güzel meze olur, hem soğuk hemde ısıtılmış şekilde yenebilir.
Bir hayvanın ciğer, bağırsak vb. gibileri iyice temizlenir ,sonra biraz haşlanır. Çok ufak şekilde doğranır ve bol yağda uzun bir süre kızartılır.
Bu hazır olunca kaplara dökülür ve iyice sertleştikten sonra kaplardan çıkarılır ve sucuk gibi bir yerlere asılır.
Biraz sazdırma'ya benzer.
Güzel meze olur, hem soğuk hemde ısıtılmış şekilde yenebilir.
pomaklar.com- Admin
-
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 51
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07
Character sheet
Blog: test
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Yemekler
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz