GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.

Join the forum, it's quick and easy

GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ
Uye olarak desteklerimizi sunalim.
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PATETNİK-(PATATES BÖREĞİ)

Aşağa gitmek

PATETNİK-(PATATES BÖREĞİ) Empty PATETNİK-(PATATES BÖREĞİ)

Mesaj tarafından pomaklar.com Paz Kas. 07, 2010 6:03 pm

PATETNİK-(PATATES BÖREĞİ)


PATETNİK YAPIMINDA KULLANILAN MALZEMELER:

1)TEPSİNİN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE PATATES 1-2 KG.
2)YARIM AVUÇ KADAR PİRİNÇ TANELERİ
3)BİR ORTA BOY SOĞAN
4)0.5 KG LOR YADA HAKİKİ BEYAZ PEYNİR
5)ELDE AÇILMIŞ YADA TÜRKİYEDEN HAZIR 2 TANE YUFKA
6)HAFİF KOKU İÇİN AZ MİKTARDA NANE
7)TEPSİNİN ALT KISMINI ÖRTECEK MİKTARDA ZEYTİN YADA AY ÇİÇEK YAĞI.

YAPILIŞI:

PATATES VE SOĞANI RENDELEDİKTEN SONRA PEYNİR ,TUZ,NANE VE PİRİNÇ PATATESLE BİRLİKTE HARMANLANIR TEPSİNİN ALT KISMINA KONULAN YUFKANIN ÜSTÜNE HARMAN SERPİLİR (TEPSİYİ VE YUFKAYI KOMPLE KAPLIYACAK ŞEKİLDE)DAHA SONRA ÜSTÜ YİNE HAZIRDA BULUNAN YUFKALARIMIZLA ÖRTÜLÜR VE KISIK ATEŞTE KOR IZGARA ODUN SOBASI YADA AYGAZ ÜZERİNDE SÜREKLİ ÇEVRİLEREK PİŞİRİLİR.

ALT KISMINDAKİ YUFKA İYİCE PİŞTİKTEN SONRA PİDE NİN DİĞER TARAFIDA PİŞMESİ İÇİN ÇEVRİLİR AMA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ KONUDA PİDENİN ÇEVRİLMESİDİR USTALIK GEREKTİRİR.

PATETNİKİN YANINDA YENİLE BİLEN DİĞER YEMEKLER:
1)YOĞURT
2)ÇEŞİTLİ IZGARA ÇEŞİTLERİ
3)KOLA
4)AYRAN
5)TAHİN HELVASI

http://www.sahinliler.com/article_read.asp?id=245
pomaklar.com
pomaklar.com
Admin
Admin

Erkek
Mesaj Sayısı : 1529
Yaş : 51
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Pomakistan
İşiniz : Yazar,araştırmacı),Siyaset
Ad Soyad & İme Prezime : Pomaklar.com
Tesekkur : 42
Puan : 1647
Kayıt tarihi : 27/05/07

Character sheet
Blog: test

http://pomaknews.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz