Ekşimikli biber dolması ( kışlık turşu olarak yapılır)
2 posters
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Yemekler
1 sayfadaki 1 sayfası
Ekşimikli biber dolması ( kışlık turşu olarak yapılır)
Ekşimikli biber dolması ( kışlık turşu olarak yapılır)
1 Adet turşuluk cam,plastik,ahşap veya arzuya gore kapaklı bir bidon..
5 kg - veya istenildiği kadar dolmalık biber.
5 kg - veya istenildiği kadar ekşimik (lor,kesik, veya peynir )
5 kg - veya istendiği kadar süt kavanozun ağzına kadar dolduracak miktarda ) ( süt koyun sütü olması tercih edilir ki, guzel kaymaklansın..)
Tuz
Yapılışı :
Biberler temizlenip güzelce yıkanır, kurulanır...
Sap ve çekirdekli kısımları çıkartılarak içleri temizlenir...
Ekşimik ile içleri dolma doldurulur gibi sıkıca doldurulur...
Turşu kavanozuna dolana kadar sırayla, üstüste dizilir..Üzerine süt dökülerek kapağı kapatılır..Soğuk ve karanlık bir yerde 1 ay kadar bekletilir...
Benim çocukluğumdan hatırladığım , su kuyusuna iple bağlanıp sarkıtılırdı Hele kar yağdığı zaman kuru fasulye yanına çıkartılıp yenmesi bambaşka bir lezzettir...
Afiyet olsun ...
Aynur Dağlı
1 Adet turşuluk cam,plastik,ahşap veya arzuya gore kapaklı bir bidon..
5 kg - veya istenildiği kadar dolmalık biber.
5 kg - veya istenildiği kadar ekşimik (lor,kesik, veya peynir )
5 kg - veya istendiği kadar süt kavanozun ağzına kadar dolduracak miktarda ) ( süt koyun sütü olması tercih edilir ki, guzel kaymaklansın..)
Tuz
Yapılışı :
Biberler temizlenip güzelce yıkanır, kurulanır...
Sap ve çekirdekli kısımları çıkartılarak içleri temizlenir...
Ekşimik ile içleri dolma doldurulur gibi sıkıca doldurulur...
Turşu kavanozuna dolana kadar sırayla, üstüste dizilir..Üzerine süt dökülerek kapağı kapatılır..Soğuk ve karanlık bir yerde 1 ay kadar bekletilir...
Benim çocukluğumdan hatırladığım , su kuyusuna iple bağlanıp sarkıtılırdı Hele kar yağdığı zaman kuru fasulye yanına çıkartılıp yenmesi bambaşka bir lezzettir...
Afiyet olsun ...
Aynur Dağlı
AYDANUR- Moderatör
-
Mesaj Sayısı : 68
Yaş : 57
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Edirne (uzunköprü) İstanbul
İşiniz : emekli
Ad Soyad & İme Prezime :
SELANİKLİ POMAK KİZİ
Sülale ismi : ( kırço sülalesi )
Tesekkur : 24
Puan : 81
Kayıt tarihi : 29/06/07
Character sheet
Blog: Blog -
Geri: Ekşimikli biber dolması ( kışlık turşu olarak yapılır)
birazdan www.norradyo.com da sunuyor olduğum Pomaşki Parle / Pomak Sofrası Radyo programında bu yemekten bahsedeceğim... Bayılırım!!!
morinka- Moderatör
-
Mesaj Sayısı : 5
Yaş : 42
Yaşadığınız Yer - Doğum yeri : Çanakkale - İstanbul
İşiniz : Orman Mühendisi
Ad Soyad & İme Prezime : Duygu Doğan Dirik
Tesekkur : 3
Puan : 8
Kayıt tarihi : 22/07/13
GLASUVA NA POMAČİ ......POMAK HALKININ SESİ :: ....Култура...........KULTURA NA POMAK............ :: Yedenata na Pomak :: Yemekler
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz